Deze website is niet meer in gebruik. Klik here om naar de website van de hostingpartij van dit domein te gaan.

Waarom samenwerken?
Inloggen

Inloggen op je account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Waarom samenwerken?

"Mensen krijgen meer voor elkaar wanneer ze hun krachten en kwaliteiten bundelen"

Waarom wil jij met iemand samenwerken? Het antwoord op deze vraag is bepalend voor het succes, zowel in de zoektocht naar een partner, als in de toekomstige samenwerking. 

Starter

Veel mensen dromen van het ondernemerschap maar hebben de stap nog niet gezet omdat ze die als (te) groot ervaren. Een partner kan de oplossing zijn om de stap naar het ondernemerschap wel te zetten.

Het kan ook zijn dat je de eerste stappen al hebt gezet, maar dat je erachter komt dat je nog de benodigde kennis en ervaring mist. Of dat je niet sterk bent op een specifiek gebied (bijvoorbeeld onderhandelen, acquisitie, marketing...). Ook dan kan een samenwerking je verder helpen. De samenwerking kun je vormgeven zoals je wilt; van samen een onderneming opzetten tot de samenwerking beperken tot een specifiek onderdeel van het voeren van je onderneming.

ZZP

Steeds meer mensen kiezen voor werk als zelfstandige zonder personeel. De een gaat het heel goed af, de ander valt het op bepaalde punten tegen. Misschien ben je geruime tijd actief als zzp'er of ben je net gestart. Een partner kan je net even die nieuwe impuls geven die je nodig hebt. Voor een zzp'er kunnen de redenen voor samenwerken erg uiteenlopen. Bekijk hiernaast de voordelen van het samenwerken.

Ondernemer

Het succes van jouw onderneming kan te groot worden om deze nog alleen te leiden. Een zakenpartner kan je onderneming juist vestevigen. En wanneer je als ondernemer in moeilijke tijden verkeert, kan een partner de onderneming nieuw leven inblazen. 

voordelen van samenwerken

  • je versterkt je marktpositie;
  • je vult elkaar aan;
  • je profiteert van elkaars kwaliteiten;
  • je verdubbelt je netwerk en inzet;
  • je hebt een partner om mee te sparren;
  • je motiveert elkaar, ook op mindere momenten;
  • je bent flexibeler.

Bekijk hiernaast een uitgebreider overzicht van de voordelen.

Een samenwerking kan soms ook tegenvallen. Daarom is het belangrijk een zakelijke relatie op te bouwen met een samenwerkingspartner met wie je privé geen connectie hebt. 

Een samenwerking kan je veel opleveren, maar wees je bewust van eventuele nadelen en risico's. We hebben hier de nadelen voor je op een rij gezet. 

 

 

 

 

 

Kijk hier voor een overzicht van de voor- en nadelen van het samen werken:

voordelen
nadelen

Gerelateerde artikelen:

dit verbergen
1000 tekens over
dit verbergen
dit verbergen