Deze website is niet meer in gebruik. Klik here om naar de website van de hostingpartij van dit domein te gaan.

Ontdek je kwaliteiten
Inloggen

Inloggen op je account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Ontdek je kwaliteiten

Iedereen heeft kwaliteiten en minder sterke kanten, ook succesvolle ondernemers. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de kwaliteiten die veelal terug te vinden zijn bij de succesvolle ondernemer. Wanneer je stelt dat het hebben van succes een link heeft met de kwaliteiten die de ondernemer in huis heeft begint het interessant te worden.

De volgende eigenschappen worden in dit kader veel genoemd:

  • Successen gebruiken en verantwoordelijkheid nemen voor fouten

Je bent niet bang om te gaan staan voor zaken die anders zijn gelopen dan de bedoeling was en je zet je successen in om toekomstige verkoop te bevorderen.

  • Financieel overzicht

Je weet wat erin komt en wat eruit gaat. Het geeft de mogelijkheid om financiële aspecten mee te laten wegen bij het nemen van beslissingen.

  • Doorzettingsvermogen en ambitie

Je blijft doorgaan, ook in tijden van tegenspoed. Besef dat iedere ondernemer vroeg of laat te maken krijgt met enige vorm van tegenspoed. Je laat je daardoor niet uit het veld slaan, het hoort erbij. Ambitie helpt je de juiste focus te houden en koers te bepalen.

  •         Creatief

 Je kunt ‘out-of-the-box’ denken en vind het leuk om dingen anders aan te pakken dan anderen. Het geeft een persoonlijk en eigenwijs tintje aan je product.

  • Lef hebben

Je gaat kansen niet uit de weg, ook al lijkt het je in eerste instantie moeilijk. Risico’s nemen hoort bij het ondernemerschap, je gaat ze niet uit de weg.

  •           Klant voorop

Je weet wie je klanten zijn en wat zij willen. Dit is bepalend voor je strategie en de vormgeving van je product.

  •          Overtuigingskracht

Je staat voor je product en kunt mensen informeren en overtuigen van de voordelen.

 

Er zullen kenmerken in bovenstaand overzicht staan die je in je lijst van kwaliteiten kunt zetten, maar er zullen er ook een aantal zijn die minder sterk zijn. Om erachter te komen waar je kwaliteiten precies liggen kan het helpen om te kijken naar:

-       Ervaringen (werkgerelateerd) uit het verleden

-       Wat mensen uit je omgeving over jou zeggen

-       Successen die je hebt behaald en welke kwaliteiten jij daarvoor hebt ingezet.

 

Om het nog beter inzichtelijk te maken kun je jezelf beoordelen met goed/matig/slecht. Maak gebruik van ons competentiewoordenboek.

Kijk eerlijk naar jezelf en maak een overzicht. Ben je bewust van het feit dat er ook zaken zijn waar je minder goed in bent. Dit is helemaal niet erg, zolang je er maar rekening mee houdt. Wanneer je weet waar je zwakke punten liggen, kun je gericht op zoek gaan naar ondersteuning. 

  • Laatst aangepast op woensdag, 05 oktober 2016 13:49
Log in om reacties te plaatsen

Deel ons bericht op social media

FacebookTwitterLinkedin
dit verbergen
dit verbergen
dit verbergen